Dezavantajul este ca astfel se pierde o parte din continutul de vitamina C si de vitamine din complexul B. Apoi, ele sunt aduse brusc la temperaturi foarte scazute.

Specialistii spun ca prin aceasta metoda se pastreaza o mare parte din substantele nutritive ale legumelor.
Pentru ca legumele sa-si pastreze vitaminele si substantele nutritive trebuie actionat rapid si acestea sa fie repede congelate. Vitaminele se pierd prin expunere prelungita la lumina (de exemplu, vitamina C se pierde circa 40% in primele 24 de ore de la recoltare).

Unii specialistii sustin legumele si congelate au un nivel mult mai mare de nutrienti decat cele proaspete, intrucat sunt congelate imediat dupa ce sunt culese.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Pe de alta parte, cele de pe rafturile magazinelor sunt culese inainte de a fi complet coapte pentru a nu se strica pana ajung in magazinele de desfacere.

Printre alimentele care nu trebuie pastrate in congelator se numara: salatele, vinetele, cartofii, varza, ridichile sau castravetii.

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si