Povestea ei de viata este cutremuratoare. Potrivit unor marturii, a fost salvata de la moarte de parintele Arsenie Boca si, la randul ei, a fost ucenica si “ingerul pazitor” al acestuia.

Maicuta Zamfira, pe numele ei Julieta Constantinescu, a fost unul dintre putinii oameni care i-au stat alaturi parintelui Arsenie Boca pentru aproape toata viata. Relatarile fostilor apropiati ai duhovnicului si marturiile prezentate in documentele si in notele informative pastrate pana in prezent ii dezvaluie o poveste de viata tulburatoare.

Maicuta Zamfira a fost “singurul ucenic” al parintelui Arsenie Boca, omul care i-ar fi salvat viata in tinerete.

Zamfira isi are locul de veci la Manastirea Prislop, alaturi de mormantul parintelui Arsenie, pe care l-a urmat in ultimele patru decenii din viata acestuia. S-a nascut in 1925, in Ialomita, si pana la 24 de ani, cand a fost tunsa in monahism, a purtat numele de Julieta. Provenea dintr-o familie saraca si avea doi frati si o sora, totusi a reusit sa finalizaze cursurile unei facultati de Teologie.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

La doar 25 de ani, maica Zamfira a devenit stareta a manastirii Prislop, in momentul in care locul fusese transformat in asezamant de maici.

Mai mult, pe adevarul.ro.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si