Mare atentie la ouale din comert care au imprimata cifra 3. Uite ce inseamna de fapt fiecare cifra
Potrivit Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), pe fiecare ou trebuie sa fie aplicate, prin stantare, urmatoarele informatii, in ordinea de mai jos.
cifra 0 corespunde oualor provenite de la gaini crescute in sistem ecologic;
cifra 1 corespunde oualor provenite de la gaini crescute in aer liber;
cifra 2 corespunde oualor provenite de la gaini crescute in hale, unde se pot deplasa;
cifra 3
corespunde oualor provenite de la gaini crescute in baterii imbunatatite.
un cod de doua litere care reprezinta tara de origine (Romania – RO, Polonia – PL, etc.);
un cod de doua litere care reprezinta judetul (Buzau – Bz, Bacau – Bc, etc.);
un cod de trei cifre, de la 001 la 999 care reprezinta numarul de ordine in cadrul judetului.
Totodata, se aplica, tot prin stantare, pe fiecare ou, data durabilitatii minimale (DDM), care este data pana la care ouale pot fi consumate. Data durabilitatii minimale trebuie fixata la mai putin de 28 de zile dupa data ouatului. Cele doua categorii de informatii se aplica pe fiecare ou supus comercializarii.
 
Pe ambalajul de comercializare (cofraj) trebuie sa fie mentionate, cu caractere vizibile si lizibile, informatii referitoare la:
 
Marimea/greutatea oului, exista urmatoarea clasificare dupa greutate: oua XL (73g si peste), oua L( de la 63g pana la 73), oua M (de la 53 g pana la 63) si oua S (sub 53 g);
Numarul de oua aflate
in ambalajul de comercializare (cofraj);
Clasa de calitate (oua categoria A sau oua proaspete, oua categoria B sau oua calitatea a doua);
Numele sau denumirea si adresa unitatii care a ambalat sau a celei pentru care se ambaleaza ouale;
tara de origine;
Termenul de valabilitate, urmat de recomandarile de depozitare;
Metoda de productie/sistemul de crestere al gainilor (0,1,2 sau 3)
 

cifra 0 corespunde oualor provenite de la gaini crescute in sistem ecologic;

cifra 1 corespunde oualor provenite de la gaini crescute in aer liber;

cifra 2 corespunde oualor provenite de la gaini crescute in hale, unde se pot deplasa;

cifra 3 corespunde oualor provenite de la gaini crescute in baterii imbunatatite.

Un cod de doua litere care reprezinta tara de origine (Romania – RO, Polonia – PL, etc.);

un cod de doua litere care reprezinta judetul (Buzau – Bz, Bacau – Bc, etc.);

un cod de trei cifre, de la 001 la 999 care reprezinta numarul de ordine in cadrul judetului.

Totodata, se aplica, tot prin stantare, pe fiecare ou, data durabilitatii minimale (DDM), care este data pana la care ouale pot fi consumate.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Data durabilitatii minimale trebuie fixata la mai putin de 28 de zile dupa data ouatului. Cele doua categorii de informatii se aplica pe fiecare ou supus comercializarii.

Pe ambalajul de comercializare (cofraj) trebuie sa fie mentionate, cu caractere vizibile si lizibile, informatii referitoare la:

Marimea/greutatea oului, exista urmatoarea clasificare dupa greutate:

oua XL (73g si peste),

oua L( de la 63g pana la 73),

oua M (de la 53 g pana la 63)

si oua S (sub 53 g);

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Numarul de oua aflate in ambalajul de comercializare (cofraj);

Clasa de calitate (oua categoria A sau oua proaspete, oua categoria B sau oua calitatea a doua);

Numele sau denumirea si adresa unitatii care a ambalat sau a celei pentru care se ambaleaza ouale;tara de origine;

Termenul de valabilitate, urmat de recomandarile de depozitare;Metoda de productie/sistemul de crestere al gainilor (0,1,2 sau 3)

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si