Ar fi o cale si mai simpla la care s-au gandit autoritatile din transporturi. Vor sa ii aduca pe turisti de la munte pe calea ferata cu trenul cu tot cu masini.

"Mi se pare totusi putin cam ciudat"

Poate parea ciudat, dar proiectul e cat se poate de real.

"Si unde le descarca, la gara? O sa faca ceva rampe... si atunci vine toata lumea frumos cu masina"

"Astia cu astea de 70 mii de euro...

iti dau masina sa le-o urci, sa le-o lovesti... mai bine autostrada aia la care tot visam demult"

Conforma proiectului, ar urma sa se construiasca rampe, atat la Brasov, cat si in Bucuresti. Pe timpul calatoriei, masinile vor fi amplasate in vagoane speciale, iar soferii s-ar putea relaxa in cele pentru calatori. Cand ati ajuns la munte... va plimbati cu masina prin statiuni... apoi, la intoarcere, o urcati iar in tren... spre casa.

Daca pe unora le vine a rade... altora le... surade ideea. Cu o conditie, totusi!

"Gratis ar fi extraordinar de bine, dar asa nu cred ca sunt sanse sa faca asa ceva"

Proiectul prin care autoturismele ar urma sa tranziteze mai rapid si mai economic lantul Carpatic, se afla in analiza la nivelul Ministerului Transporturilor. Nu se cunosc momentan nici rute, nici costuri.


Si uite asa se trezeste romanul intre doua rabdari: fie sta cu orele in tren, fie ramane blocat in coloana de masini de pe DN 1. Trenul de a Brasov a ajuns astazi in capitala cu mai bine de o ora intarziere, la fel si cel de la Sibiu.

"Am stat o ora si ceva... intarziere de 60 de minute. Nu e corect... Dupa ce ca sunt putine trenuri mai vin si rar"

Japonezii si-au cerut scuze fata de calatori pentru ca trenurile lor au intarziat 36 secunde intr-un an intreg! Cei de la CFR Calatori... parca vor sa ne demonstreze ca pot intra in Cartea Recordurilor la acest capitol. Conform unor calcule, trenurile noastre au intarziat peste cinci ani...intr-un an.

"L-au afisat cu 10 minute intarziere, pana la urma au anuntat 15 si pana la Bucuresti a facut 45"

"Dar daca era transsiberian cat avea intarziere? O saptamana"

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si