El spune ca acest lucru este realizabil daca cei care au venituri peste medie renunta la a mai cere aceste beneficii, iar acesti bani sa fie redirectionati catre persoanele nevoiase care chiar au nevoie de acest ajutor.

"In general, masurile de protectie sociala intr-un stat ar trebui alocate catre cei care au nevoie de banii respectivi. Aceste masuri sunt cu testare de venituri, daca oamenii au sau nu nevoie.

Alocatia pentru copii se da fara sa se tina seama de venitul familiei. Paradoxul este ca alocatiile pentru copii nu se dau automat, ele se cer. Daca te uiti la repartitie, vei constata ca foarte putini din oamenii care au peste veniturile medii din tara nu isi exercita dreptul de a lua cei 84 de lei pe luna. Mie mi se pare acest lucru o lipsa de coeziune. Mi se pare ca putem creste alocatiile copiilor care sunt in familiile amarâte prin simplul fapt ca cei care sunt cu veniturile peste medie sa renunte voluntar la a mai cere aceste sume de la stat", a declarat ministrul Muncii, Dragos Pislaru.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

El a subliniat ca acest lucru este posibil daca societatea da dovada de civism, unitate si coeziune.

Dragos Pislaru a subliniat si faptul ca, in tara, exista extrem de multe subventii pentru incalzire, dar ca ele nu ajung neaparat la cei care au nevoie, ci, de multe ori, ele sunt "furate" tot de catre cei cu bani.   "Statul subventioneaza mai mult persoanele cu venituri mai mari decât pe cele mai sarace, pentru ca cei saraci nu sunt racordati, ei sunt pe lemne, pe alte lucruri.

Deci, practic, subventioneaza 'viloaiele', toate acele mari ansambluri de locuit noi. In anul acesta, cine avea tupeul sa ridice aceste lucruri?", a concluzionat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si