" Capitala ar trebui sa beneficieze de cel putin cateva masini care pot sa topeasca zapada rapid. O astfel de masina am vizionat-o si eu zilele trecute pe internet, mi-a aratat-o un specialist si mi-a spus ca ar fi bine sa ne pregatim pentru anul viitor sa achizitionam astfel de utilaje care, racordate la canalizare, ar putea sa topeasca intr-un timp foarte scurt o cantitate mare de zapada”, a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea, scrie news.ro.

Aceasta a precizat ca, folosind aceste masini care topesc zapada, deszapezirea strazilor ar fi mai rapida, pentru ca timpul in care operatorii de salubritate transporta zapada pe suprafetele de teren este prea mare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Primarul a precizat ca a fost realizata o diagrama a Capitalei pentru a putea prelua zapada ramasa in intersectii si in parcari, de unde operatorii de salubritate o vor transporta pe niste suprafete de teren.

"E primul an cand sunt munti pe arterele de circulatie. Urgenta unu, ca in orice oras, este eliberarea arterelor principale si a institutiilor care trebuie sa functioneze indiferent de vreme: spitale, institutiile statului, circuite RATB.

Urgenta a doua a planului de salubritate si deszapezire reprezinta trotuarele si strazile laterale. Acum, incepand chiar de ieri (joi, n.r.), am realizat o diagrama a intregii Capitale, pe sectoare si strazi, pentru a putea sa preluam cat mai grabnic cu putinta cantitatile mari de zapada care au ramas in intersectii, in parcari si in alte zone. Primarii de sector, impreuna cu operatorii de salubritate au gasit deja suprafete de teren unde sa depoziteze aceste cantitati foarte mari de zapada”, a mai spus  primarul general.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si