Sloiuri uriase aproape ca formeaza un pod de gheata intre cele doua maluri! De ani de zile, navigatorii nu au mai intalnit asa ceva pe Dunare!

NAVE CAPTIVE

Doua nave au ramas intepenite intre sloiuri, la Isaccea! N-a fost chip pentru navigatori sa se deplaseze. Nici in amonte si nici in aval!

Captivi in dopul de gheata, capitanii au cerut ajutor!

Dorian Dumitru – director A.F.D.J. Galati: „Au fost doua nave: una pentru amonte si una pentru aval. Erau nave volgodone, nave cu lungime mare, latime de 16 metri, pescaj mic si nu puteau sa navige prin gheata”.

Un spargator a izbutit, cu greu, sa sfarame banchiza de gheata!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

 

DOAR SPARGATORUL INAINTEAZA!

Cel mai mare spargator de gheata al flotei romane nu a mai tras la mal de duminica trecuta, cand sloiurile au inceput sa puna in pericol circulatia pe Dunare! De doua zile, "croieste" drum prin gheata pentru doua convoaie de nave, incarcate cu marfa, care trebuie sa ajunga la Tulcea.

Dorian Dumitru – dir. A.F.D.J. Galati: „Problemape care o intampinam este ca gheata este sparta, dar nu pleaca mai departe din cauza debitului. Debitul, la intrarea in tara este de 2000 de m.c.pe secunda, iar la Portile de Fier 2, defluentul este de 1910 m.c. pe secunda”.

Gheata nu e singurul inamic al navigatorilor! Din aceasta dimineata, o ceata laptoasa a "inghitit" fluviul.

Nici un bac nu mai traverseaza Dunarea, la Galati, iar pentru navetisti, s-a pus la dispozitie un impingator!

Grigore Craciun – sef flota Navrom Bac: „Cum impingatorul trecem cate 35 de calatori, ii asiguram cu veste de salvare, echipajele noastre dau si ele asistenta”.

In caz de urgenta, ambulanta nu trece. Bolnavii sunt transportati si ei tot cu impingatorul!

200 de oameni asteapta de zile intregi ca nava Moldova sa plece din Portul Tulcea. Ambarcatiunea pe care rudele lor o asteapta cu sufletul la gura e incarcata cu mancare si medicamente.

Traficul pe Dunare este complet paralizat din cazua sloiurilor de gheata. Reprezentantii firmelor de transport numara pierderile si cer sprijin de la Guvern.

Nicolae Chichi, director firma transport: „Am notificat Ministerul Transporturilor despre faptul ca aceste curse regulate pentru localitatile din Delta Dunarii nu le mai putem efectua”.

Intre timp oamenii asteapta! Cand se vor urni navele din loc... nimeni nu stie!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si