Daca la apogeul carierei politice, Nicolae Ceausescu bifa vizite oficiale la Londra, invitat de Regina Angliei, sau la Casa Alba, unde se intretinea cu presedintii Statelor Unite, la inceputul ascensiunii lui, liderul comunist era satisfacut si cu o iesire rapida, in Bulgaria, tara vecina si prietena.

Acest aspect este confirmat de primul pasaport al lui Ceausescu, eliberat in martie 1945, atunci cand Ministerul de Interne i-a emis pasaportul celui care indeplinea pe atunci, la 27 de ani, functia de secretar al Comitetului Central al UTC.
Informatia si fotocopiile documentului, publicate in premiera de site-ul militiaspirituala.ro, atesta faptul ca viitorul sef al statului s-a dus, in martie 1945, in fruntea unei delegatii la o conferinta a Partidului Comunist Bulgar, aripa tanara, desfasurata intre 26 si 30 martie. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si