Niciun medic nu i-a dat sanse de supravietuire, insa el nu s-a dat batut. A ajuns pe mana chirurgului Mihai Glod, de la Spitalul Cai Ferate din Iasi, care a avut curaj sa ii acorde o sansa. Barbatul suferea de o forma grava de cancer la pancreas extins, iar doctorul, pentru a-l salva, a trebuit sa ii taie din toate organele.

"Pacientul este un caz complex si, totodata, interesant.

Dupa efectuarea investigatiilor de specialitate si studierea documentelor medicale pe care le avea pacientul, am decis sa-i dau o sansa. Tanarul avea zilele numarate. Am pus in balanta totul si am considerat ca trebuie sa incerc sa-l salvez, chiar daca existau riscuri foarte mari. Inainte de a ajunge la noi in spital, pacientul a mers la multe spitale din tara si nimeni nu i-a dat vreo sansa", a declarat medicul chirurg Mihai Glod, pentru bzi.ro.
 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

"Pacientul a fost diagnosticat, initial, cu o pancreatita acuta. Facea episoade de pancreatita acuta cu o compresiune pe vasele de sange. Din aceasta cauza avea si edem pe vase. Ulterior, tanarul a fost diagnosticat cu cancer de pancres extins. Fiind un neoplasm extins mult la celelate organe, medicii nu i-au dat sanse. In timpul interventiei chirurgicale am indeparat pancresul, duodenul, jumatate din stomac, aproximativ un metru din intestin, jumatate din colon si un segment din ficat.

Tot ceea ce s-a scos era afectat de tumora. Practic, pacientul a ramas cu o treime din organele aflate in cavitatea abdominala. Interventia chirurgicala a durat peste 8 ore si a fost foarte complexa, dificila. Spre surprinderea noastra, evolutia post operatorie a fost buna. Pacientul a revenit la control si se simte bine. Cu toate ca leziunea a fost extinsa, pacientul a mers extraordinar. Este un organism tanar si recuperarea decurge mult mai bine fata de un organism tarat. Pacientul ramane sub supravegherea noastra si va pleca la Cluj pentru stabilirea unui tratament oncologic", a declarat chirurgul Mihai Glod.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si