Din pacate, latifundiarul din Pipera l-a refuzat pe poet! ”M-am intalnit cu domnul George Becali la palatul domniei sale, ideea era sa participe si sa sprijine comemorarea lui Brancusi din cimitirul Montparnasee. I-am spus ca se implinesc sase decenii de la moartea “Patriarhului Sculpturii Moderne”, iar noi trebuie sa implinim un ritual crestinesc la mormantul sau. “Cine e asta, Brancusi? E vreun sfant? Nu ma intereseaza, Brancusi”! Gesturile care i-au insotit vorbele erau pline de dispret si aroganta.

Numai un Titan spiritual poate sa vada aura altui Titan spiritual, domnule Becali! Va urez mult noroc la bani, domnule Becali!”, a scris Stanchescu pe pagina sa de socializare.

in acest an special pentru memoria marelui sculptor, numeroase ambasade, oficii consulare si institute culturale romanesti in strainatate organizeaza evenimente de marcare a Zilei Brancusi: proiectii de filme documentare, conferinte, expozitii de fotografie a operei brancusiene, recitaluri de muzica sau poezie. Evenimentele organizate au ca obiectiv readucerea in atentia publicului larg, a specialistilor, a iubitorilor de arta si ai Romaniei, originalitatea si, in acelasi timp, universalitatea creatiei brancusiene, apartenenta sa la patrimoniul cultural al umanitatii”, se arata intr-un comunicat de presa al MAE.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Propunerea ca 19 februarie sa fie Ziua Brancusi a venit pe 2 februarie 2015 din partea scriitorului Laurian Stanchescu, presedintele Fundatiei Ideea Contemporana, scrie Libertatea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si