Politistii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate Timisoara s-au autosesizat dupa ce au vazut un reportaj la un post de televiziune in care o fata in varsta de 13 ani, din Timisoara, povestea cum a intrat in jocul "Balena Albastra" si apoi, cand a vrut sa renunte, a inceput sa primeasca amenintari pe telefon.

Adolescenta si mama ei au fost chemate, luni, la Politie, pentru a fi audiate, iar in urma verificarii telefonului mobil al copilei, politistii au descoperit ca pe acesta era instalata o aplicatie care ii permitea fetei sa isi trimita singura mesaje.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, politistii au dedus ca fata a inscenat povestea, iar in final aceasta a recunoscut fapta si a spus ca in acest fel a vrut sa obtina de la parinti un telefon mobil nou.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

"Balena Albastra" este un joc online lansat in Rusia si din cauza caruia peste 130 de adolescenti s-ar fi sinucis.

In urma cu mai multe zile, trei tineri din Chisinau au murit dupa ce s-au aruncat in gol.

Doi dintre ei, in varsta de 15 si 16 ani, au sarit de pe o cladire cu 18 etaje, iar autoritatile ar fi gasit dovezi pe paginile lor de socializare ca ar fi participat la jocul "Balena Albastra", potrivit Unimedia. Cel de-al treilea tanar s-a aruncat de pe o cladire cu 14 etaje.

Jocul impune celor care il practica sa indeplineasca mai multe provocari, care pot ajunge pana la a se arunca de pe acoperisuri.

Vineri, cinci elevi de la o scoala generala din municipiul Iasi au ajuns la spital, dupa ce au lesinat in timp ce jucau, intr-o pauza, un joc ce presupunea sa isi tina respiratia. Surse din randul medicilor spun ca elevii ar fi pus in practica o varianta a jocului "Balena Albastra", in timp ce surse din Politie, care a deschis o ancheta in acest caz, afirma ca ar fi vorba doar despre o idee lansata de unul dintre copii.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si