Avionul de pasageri, un model Boeing-737, efectua un zbor de la Munchen catre Sibiu. El a intrat in spatiul aerian ungar vineri la ora locala 11:18 (09:18 GMT) mentinandu-si culoarul de zbor, dar nu a reusit sa stabileasca legatura cu controlul de trafic aerian civil din Ungaria.


La scurt timp, Centrul pentru operatiuni aeriene combinate al NATO a alertat avioanele militare Gripen din cadrul fortelor armate ungare, care au identificat avionul si l-au escortat pana la frontiera ungaro-romana.

In urma interceptarii sale de catre avioanele militare ungare, aparatul Boeing-737 a stabilit contactul cu controlul de trafic aerian la ora locala 11:36 (09:36 GMT), a adaugat ministerul citat.
Potrivit informatiilor de pe site-ul Flightradar24.com, zborul Munchen-Sibiu era operat de compania romana de transport aerian TAROM. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Sursa: AGERPRES


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si