In vreme ce multi tineri de varsta lui inca sunt pe bancile facultatilor, Cornel Amariei a terminat doua facultati in Germania, a calatorit pana acum in 40 de tari si in timpul liber invata sa piloteze avionul. 

Prezentarea lui Cornel Amariei in Forbes 2016

Tanarul spune despre el ca nu a fost un elev bun, ca a invatat printre ultimii sa scrie, desi stia de mult sa citeasca. A fost atras mai mult de stiintele exacte si de calculatoare, iar la sapte ani, realiza primul sau site.

A terminat scoala generala in Bucuresti, apoi a fost admis la Liceului International de Informatica Bucureşti (ICHB) ca bursier, dupa ce a castigat medalia de bronz la concursul international Infomatrix.
La sfarsitul clasei a IX-a avea in jur de zece noi medalii internationale, toate din aur, si vazuse zece tari. Dupa succesul sau, directorul liceului i-a propus să fondeze un club de robotica, ce urma sa fie primul club de robotica liceala de la noi din tara. Apoi, a fost acceptat la mai multe universitati din lume, el insa a ales Germania, Jacobs University Bremen, unde a urmat facultatile de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

 

In perioada studentiei, Cornel Amariei a cantat intr-o trupa

Cel mai cunoscut patent al sau este chiar din perioada facultatii. Si este vorba despre “ochelarii pentru nevazatori”, idee care se pare ca i-a venit in timp ce vorbea cu un coleg la telefon. Intr-un discurs mai vechi, Amariei a dezvaluit ca a crescut intr-o casa adaptata nevoilor parintilor sai, ambii cu handicap locomotor server, ceea ce i-a permis sa vada ca lucrurile pot fi facute in moduri diferite.
“Inovatia incepe prin a gandi diferit”, spune tanarul, citat de cariereonline.ro 

Acum, lucreaza la Continental Automotive ca R&D Innovation Manager si a scris intr-un singur an 50 de patente. Si asta nu e tot! Canta in trupe la chitara si la bass, a calatorit o jumatate de glob si a studiat si fotografia.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si