Acest tichet de vacanta poate fi folosit pentru plata de servicii turistice doar pe teritoriul Romaniei. "Sunt cateva modificari la actul normativ asa ca, probabil ca saptamana viitoare, spre final, o sa-l punem si in dezbatere publica. Dupa aceea intra in circuitul de avizare la ministere, apoi intram in sedinta de guvern, deci, teoretic, eu zic ca undeva pe la jumatatea lunii iunie se aproba modificarea actului normativ", a declarat Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului, pentru cei de la economica.net.

Noul act normativ prevede ca fiecare bugetar va primi un tichet de vacanta in valoare de 1.450 de lei pentru a plati servicii turistice doar pe teritoriul Romaniei. Unii bugetari nu vor primi tichetele in timp util pentru a-si achizitiona vacante la mare, spre exemplu, acolo unde gradul de ocupare in lunie iulie si august se apropie de 100%.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Dar le vor putea folosi pentru vacanta de anul viitor. "Tichetele de vacanta sunt valabile 12 luni de la data emiterii. Nu dam un tichet in octombrie, care sa fie folosit pana in decembrie", mai spune ministrul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si