Omar avea aceeasi marime cu ceilalti pisoi de varsta lui atunci cand a fost adoptat de stapana sa, Stephy Hirst, in anul 2013.
Insa acest motan din rasa Maine Coon, care traieste in orasul australian Melbourne, a crescut atat de mult- 120 de centimetri- incat ar putea fi cea mai lunga pisica domestica din lume.

Dupa ce Omar a devenit celebru pe internet gratie fotografiilor sale, reprezentantii Guinness World Records au contactat-o pe Stephy Hirst pentru a efectua o serie de masuratori oficiale ale motanului.

Actualul record mondial de lungime pentru o pisica domestica este de 118 centimetri si este detinut tot de o pisica din rasa Main Coon, care traieste in Wakefield, o localitate din comitatul metropolitan West Yorkshire din Marea Britanie.

Stephy Hirst i-a creat un cont lui Omar pe retelele de socializare in urma cu doua saptamani. Una dintre fotografiile motanului australian a fost distribuit pe Instagram de peste 270.000 de ori.
De atunci, fotografiile lui Omar au aparut in majoritatea ziarelor australiene, iar motanul a fost invitat in emisiuni difuzate de televiziunea nationala australiana.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

”Nu s-a descurcat prea bine cu toata aceasta atentie speciala. A fost putin cam deprimat in aceasta dimineata”, a dezvaluit stapana felinei pentru BBC.
De obicei, Omar se trezeste in fiecare dimineata la ora 05.00, mananca la micul-dejun doua boluri cu hrana uscata pentru pisici, hoinareste in jurul casei, se joaca in gradina, doarme pe o plasa elastica si apoi mananca la cina carne cruda de cangur.

Omar, care are varsta de trei ani, greutatea de 14 kilograme si o lungime de 120 de centimetri, are multa personalitate si o blana foarte pufoasa, lasand in urma lui multe fire de par. Din cauza dimensiunilor impresionante, celebrul motan este transportat la veterinar intr-un cos pentru catelusi.

De asemenea, stapana lui spune ca Omar are un talent special pentru a deschide usile din toate camerele, sertarele de bucatarie si usile rulante de la dus si din garderob.

Dupa ce reprezentantatii Guinness World Records vor efectua masuratorile oficiale, acestea vor putea fi validate intr-un interval de pana la 12 saptamani. 

Sursa: News.ro

Foto: Instagram


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si