Ingrediente:

1 litru lapte
200 g zahar
4 oua
2 pliculete zahar vanilat
1 lingura coaja rasa de lamaie

PREPARARE

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

1. Se pune laptele la fiert. Albusurile se bat cu 50 g zahar si un plic zahar vanilat, pana cand spuma devine foarte densa si se topeste tot zaharul. Cand laptele da in fiert, se lasa focul mic si se adauga galuste de albus cu lingura, batut spuma. Dupa 2-3 minute, se intorc si se mai lasa sa fiarba 2 minute. Se scot apoi cu spumiera si se pun intr-un castron mare. Laptele se pastreaza.

2. Separat se bat galbenusurile cu 150 g zahar si 4-5 linguri de lapte, pana se dizolva tot zaharul si compoziţia devine ca o crema. Se adauga un plic de vanilie, coaja de lamaie si restul de lapte. Se pune deasupra unui vas cu apa clocotita, amestecand continuu. Cand s-a ingrosat puţin se ia de pe foc si se pune deoparte.

3. Cand se raceste se toarna in cas­tronul cu galustele din albus.


4. Se serveste rece sau la temperatura camerei.

Se poate orna cu ciocolata, coaja rasa de lamaie, alune coapte etc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si