''Noi, romanii, si dvs avem mare nevoie de un succes guvernamental. Au trecut abia sase luni de cand ne-am intalnit aici pentru a investi un guvern PSD- ALDE, dupa ce au fost castigate alegerile parlamentare de aceasta coalitie. O formula scurta, foarte scurta, care ar caracteriza aceste prime sase luni din mandatul coalitiei PSD- ALDE, ar putea suna 'ati bagat tara in criza fiindca nu ati stiut sa guvernati'.

Ca a fost sau ca este vina fostului prim-ministru, care nu s-a pus singur acolo, dar din pacate nu a stiut sa plece singur, sau a altcuiva nu este o analiza pe care trebuie sa o fac eu sau romanii, este o analiza pe care probabil ati facut-o sau o veti face in coalitie. Dar, faptele raman", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni, dupa ce membrii noului Cabinet au depus juramantul de investitura.

seful statului a subliniat ca motiunea de cenzura prin care coalitia PSD- ALDE si-a demis propriul guvern este o noutate in spatiul european.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

"Motiunea de cenzura prin care ati demis propriul guvern este si asta o noutate in spatiul democratic european. Fostul guvern nu va ramane in istorie pentru scurtimea mandatului, au fost altii care au avut mandate mai scurte. Dupa parerea mea, fostul guvern ramane in istorie pentru nefericita Ordonanta 13, iar coalitia PSD- ALDE prin faptul ca si-a demis prin motiune de cenzura propriul guvern", a spus presedintele.

Klaus Iohannis a atras atentia ca programul de guvernare a fost schimbat in puncte sensibile.

"Acum, dupa ce unii s-au straduit destul de mult sa termine repede aceasta criza, gasim coalitia cu un nou guvern si, surpriza, cu un nou program de guvernare. Noi taxe se anunta pentru romani, noi impozite, dupa ce abia am promulgat legea prin care cresc salariile romanilor, deja se anunta contra masuri. Programul de guvernare a fost schimbat in puncte sensibile. Nu veti mai putea merge in fata romanilor cu argumentul ca acest program de guvernare a fost votat, este dreptul legitim al coalitiei sa mearga cu ce program de guvernare doreste in Parlament, daca obtine votul de investitura, guvernul se va apuca de treaba, dar in sase luni schimbam de la reduceri de taxe, la reintroduceri de taxe, de la cresteri de salarii la taxa de solidaritate. Un astfel de comportament cu certitudine nu se incadreaza in ceea ce se numeste predictibilitate fiscal-bugetara. Un astfel de comportament guvernamental cu siguranta induce dubii in randul mediului de afaceri. Daca va fi sustenabil nu stiu, nu am vazut calcule"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si