Informatia a fost confirmata de academicianul Eugen Simion.

Augustin Buzura s-a nascut pe 22 septembrie 1938, in comuna Berinta din judetul Maramures.

A urmat liceul la Baia Mare si a absolvit Facultatea de Medicina Generala din Cluj-Napoca (1964), cu specializare in psihiatrie.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

A fost redactor, secretar general de redactie, redactor-sef al revistei 'Tribuna' din Cluj, la care a debutat in 1960.

A abandonat medicina in favoarea literaturii, debutand editorial cu volumul de povestiri 'Capul Bunei Sperante' (1963). Dupa inca o culegere de povestiri si nuvele ('De ce zboara vulturul?', 1966) se dedica in exclusivitate romanului, dobandind o rapida si larga cunoastere din partea criticii si a publicului.

Augustin Buzura a tradus din literatura germana, maghiara, franceza, spaniola, poloneza, rusa, chineza, slovena. A publicat articole, eseuri, interviuri, note in reviste de literatura si cultura din tara si strainatate. A scris si scenarii de film.

Era membru titular al Academiei Romane din martie 1992.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si