Concret, era vorba despre o imagine din timpul unei conferinte sustinute de Maia Sandu, fosta candidata la presedintie in Republica Moldova si presedintele Partidului Actiune si Solidaritate (PAS). in cadrul conferintei, in spatele Maiei apareau tineri cu mesaje pe niste foi albe. Acestea au si fost trucate de cei de la Times New Romanul moldovenesc- Times New Moldovan.

Astfel, in locul mesajului „Abrogati, apoi plecati!” a fost inlocuit cu mesajul „Free Petrenco”, iar un alt titlu a fost inlocuit cu un colaj facut din imagini in care apareau alaturati Maia Sandu si...Nicolas

Cage imbracat intr-un costum kazah. Un al treilea mesaj, tot trucaj, spunea „Renato Usatii, We miss you, We need you”.

Imaginea a fost prezentata pe post cu tot cu „watermark-ul” TNM (Times New Moldovan).

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„Sunt niste oameni acolo care tin in mana tot felul de hartii si undeva in coltul din stanga sus apare, iata, un domn care se scarpina la nas si pe hartiuta lui scrie „Free Petrenco”. Problema lui este sa-l elibereze pe Petrenco, probabil un personaj pozitiv din istoria Republicii Moldova care trebuie neaparat eliberat cu ajutorul celor de la PAS”, a spus Tabara, la prezentarea imaginii pe ecran.

Ulterior, in aceeasi emisiune, Cristi Tabara a recunoscut ca imaginea era un trucaj:

„Se pare ca ne-am lasat pacaliti, am cazut in capcana si trebuie sa recunosc ca s-a intamplat asta. Fotografia pe care am aratat-o s-a dovedit a fi o fotografie trucata. Ne-am pacalit, asa ca imi retrag afirmatiile cu privire la ea si la fel si trimiterea catre (site-ul n.r.) jurnalul.md, era de fapt o trimiere catre un site de satira.

Asa ca m-a pacalit.

Imi retrag si acea afirmatie, dar numai acestea, restul raman valabile din tot ce am spus in emisiune. Sunt obligat de deontologie sa recunosc si cand ma insel. De data asta m-am inselat.”

Greseala a fost taxata a doua zi de la emisiune de Maia Sandu, presedintele formatiunii Partidul Actiune si Solidaritate (PAS), intr-o postare pe Facebook. Ea a anuntat ca va da postul in jduecata si ca va sesiza CNA-ul din Republica Moldova si i-a indemnat pe moldoveni sa nu se mai uite la emisiune.  

„Vedeti in pozele de mai jos cum Publika, intr-un buletin de stiri si analiza politica, a trucat in mod mizerabil imaginile, iar „analistul” Cristi Tabara a mintit in cel mai josnic mod. Partidul Actiune si Solidaritate nu va acorda interviuri si nu va participa la emisiunile acestora. De asemenea, vom sesiza CCA si Consiliul de Presa si vom actiona in judecata Publika TV.

Indemnam toti sustinatorii nostri sa nu urmareasca aceste canale. Aceste posturi de televiziune nu sunt presa, ele sunt instrumente de propaganda, iar instrumentele de propaganda trebuie oprite”, a scris Maia Sandu. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si