Barbatul se numeste Ioan Botorog si este cunoscut pentru numeroasele proteste la adresa institutiilor statului. In ultimii 14 ani, el s-a urcat in pomi, s-a legat cu lanturi si a aruncat cu fecale la Prefectura. Vineri seara, s-a urcat pe acoperisiul Tribunalului Brasov, in ciuda ordinului de restrictie care-i interzice sa se apropie de respectiva cladire.

El a folosit o schela montata in fata imobilului instantei la care se fac reparatii, iar oamenii care l-au vazut au sunat la 112.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratrului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov, in zona a ajuns imediat un echipaj SMURD, unul cu autoscara, doi alpinisti, carora li s-au adaugat politisti, jandarmi si un negociator.

A fost solicitata o perna pneumatica de la ISU Covasna, insa Botorog nu a putut fi convins sa coboare, amenintand ca se arunca de pe cladire.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

In cele din urma, dupa sapte ore de discutii, a fost convins sa coboare de catre vicepresedintele Tribunalului, Cristina Ciolacu, care a fost echipata corespunzator si a urcat pe scara pompierilor pana la protestatar.

Botorog are acum un nou dosar penal pentru ca a incalcat ordinul de restrictie si a tulburat linistea publica.

Protestele brasoveanului au inceput in 2003, atunci cand autoritatile locale i-au confiscat mai multe vaci care pasteau pe domeniul public, in Centrul Civic. Animalele au fost sacrificate dupa ce Botorog nu a putut face dovada proprietatii, pentru a le rascumpara.

De atunci, brasoveanul a primit sute de amenzi, a fost retinut, arestat si chiar internat la Spitalul de Psihiatrie.

A facut puscarie de doua ori. Primul protest al lui Botorog, care l-a trimis dupa gratii, a fost pe 31 iulie 2009. El s-a suparat ca oamenii legii ii confiscasera cu o zi inainte pancartele si goarna, asa ca a umplut un borcan cu fecale, pe care le-a imprastiat pe trotuarul din fata Prefecturii Brasov. A fost condamnat la aproape doi ani de inchisoare.

In 2011, proaspat iesit din penitenciar, Gheorghe Botorog a cumparat un lant si doua lacate si s-a legat de usa Prefecturii, fiind din nou condamnat pentru ultraj.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si