„Se va introduce o norma tranzitorie care va stabili clar ca salariul brut va include toata sarcina fiscala a angajatorului si sa se stabileasca un plafon si care sa limiteze posibilitatea unui angajator de a reduce salariul pentru angajatul propriu”, a spus ministrul.

La iesirea din comisie, ministrul le-a spus jurnalistilor ca „va fi introdusa o masura tranzitorie care va obliga practic angajatorul, chiar si cel din mediul privat, sa mentina un anumit nivel al salariului brut”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

„Va fi o dispozitie legislativa prin care se va stabili ce va include tot salariul brut. El va fi practic suma tuturor celorlalte sarcini fiscale pe care le plateste un angajator pentru un angajat. Angajatorul nu va plati niciun leu in plus pentru angajat”, a precizat ministrul.

Intrebat din nou de jurnalisti daca angajatorii vor putea fi obligati sa transfere contributiile in salariul brut al angajatului, Ionut Misa a raspuns: „Da, va fi o lege prin care aceste contributii vor fi transferate angajatului si angajatorul va trebui sa pastreze un anumit nivel al salariului brut.

E o reglementare fiscala care se aplica tuturor agentilor economici dintr-o economie. Statul are dreptul, atunci cand considera, sa stabileasca niste reguli si principii fiscale”.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si