Procurorii DIICOT au prezentat, luni, prin intermediul unui comunicat de presa, informatii suplimentare in legatura cu ancheta in cazul celor doi agenti din cadrul Politiei Municipale Arad, suspectati de trafic de droguri, aratând ca acestia, in perioada iunie – septembrie 2017, “au cultivat droguri de risc (18 plante de cannabis, in diverse stadii de evolutie), fara drept, pe raza localitatii  Iratosu („La Salcii”), judetul Arad, in scop de comercializare”.

“In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a constatat ca, pentru supravegherea culturii,  inculpatii au achizitionat o drona  in valoare de 5.900 lei, iar deplasarea in teren se realiza, de regula, pe timpul noptii pentru conspirativitate si clandestinitate folosindu-se cagule”, precizeaza DIICOT.

Conform procurorilor, in momentul realizarii flagrantului pe plantatie se aflau politistul Flavius Cosmin Cosma (31 de ani) si un complice civil, Meruta Sergiu Flavius (33 de ani). Ei “au incercat sa-si asigure scaparea, fapt ce a impus interventia  organelor de politie judiciara si folosirea armamentului din dotare”.

Al doilea politist implicat se numeste Boby Nicu Bota (30 de ani) si a fost ridicat de la domiciliu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Intr-un comunicat transmis luni si de IGPR se arata ca ” au fost efectuate perchezitii la domiciliile celor doua persoane depistate in flagrant, fiind identificata si a treia persoana banuita de comiterea faptei”.

Cei trei au fost retinuti pentru 24 de ore, iar in urma probatoriului administrat de DIICOT, Tribunalul Arad a dispus masura arestarii preventive, pentru 30 de zile, fata de barbatii depistati in flagrant, iar fata de al treilea, masura arestului la domiciliu.

Cercetarile continua, sub aspectul comiterii infractiunilor de infractiunii de trafic de droguri de risc, respectiv cultivarea de cannabis in scopul comercializarii.

“Totodata, avand in vedere ca in acest caz au fost implicati doi politisti, conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Arad a dispus declansarea cercetarii prealabile fata de acestia. Politistiii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Arad sesizasera institutiile competente (DIICOT – n.r.) inca de la inceputul lunii septembrie a.c., cu privire la implicarea colegilor in activitatea infractionala”, se arata in comunicatul IGPR.

Doi politisti din Arad au fost retinuti, duminica, pentru ca ar avea o plantatie de cannabis, situata in zona unei paduri, unul dintre oamenii legii fiind prins la fata locului alaturi de un prieten când se pregatea sa recolteze din plante.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si