in trecut, copilul lua fie numele nasului de botez sau al nasei, fie purta numele sfantului sarbatorit in ziua in care s-a nascut. Cu toate ca unii copii au nu doua, ci chiar trei nume de botez, aceasta practica nu este tocmai recomandata de reprezentantii bisericii, potrivit crestinortodox.ro.

Mai exact, acestia sunt de parere ca fiecare om trebuie sa aiba un singur nume de botez si asta pentru a marca unicitatea fiecarei persoane in parte.

Atunci cand o persoana poarta mai multe nume, aceasta nu stie exact cu care dintre ele sa se identifice si ajunge sa fie prinsa intre doua unitati valorice diferite.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

in plus, chiar daca un copil are mai multe nume, niciodata nu le va folosi pe toate, ci doar unul dintre ele va fi majoritar, ceea ce inseamna ca celelalte vor fi aproape inutile. Acesta este motivul pentru care parintii sunt sfatuiti sa aleaga un singur nume pentru copilul lor, acela pe care il considera cel mai potrivit.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si