La un an si jumatate invata literele alfabetului. La doi ani se juca pe calculator, iar la sase mergea la primele cursuri de programare.

”Informatica a inceput sa imi placa in clasa a IV-a, cand am inceput sa descopar un limbaj de programare C++ si de atunci am inceput sa invat singur. Iar apoi am inceput si cursuri”, a spus Mircea Palade, potrivit Digi24.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

”Este un fel de ajutor al profesorilor. El le explica copiilor, iar daca au probleme cu calculatoarele, ceva legat de un program sau ceva de scris, desigur ca este mana lor dreapta”, a povestit Ana-Maria Roata Palade, mama lui Mircea.

Mircea Palade vrea sa fie student la MIT, celebra universitate din Statele Unite ale Americii. Apoi isi doreste sa puna bazele propriei companii de programare si cercetare: ”Sa fiu unul dintre programatori, dar si directorul companiei. Sa nu am foarte multi angajati, ci unii care lucreaza foarte bine. si cu care sa ma inteleg si sa facem programe utile”.
Intre timp, baiatul se lauda cu inventii care atrag atentia copiilor.

Banca muzicala si pianul cu linguri sunt doua dintre ele.

Cei care il cunosc pe Mircea Palade spun ca are toate sansele sa fie unul dintre cei mai prolifici inventatori ai secolului al XXI-lea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si