In varsta de 53 de ani, Caruana Galizia a lucrat ca publicist la mai multe institutii media din Malta, dar era cunoscuta mai ales pentru blogul in care a denuntat mai multe cazuri de coruptie.

La inceputul lunii iunie, Partidul Muncii, condus de Joseph Muscat, la putere din 2013, a obtinut victoria in alegerile legislative anticipate convocate in urma unei serii de scandaluri in care au fost implicati apropiati ai acestuia si in dezvaluirea carora Caruana Galizia a avut un rol central.
Intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, fiul jurnalistei, Matthew Caruana Galizia, acuza autoritatile de incompetenta si sustine ca premierul maltez Joseph Muscat, adjunctul acestuia, dar si procurorul general sunt doar cateva dintre persoanele responsabile pentru decesul mamei sale.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

"Mama mea a fost asasinata pentru ca a stat intre statul de drept si cei care au cautat sa incalce legea, asemeni multor jurnalisti puternici. Dar ea a fost, de asemenea, vizata pentru ca ea a fost singura persoana care a facut acest lucru. Asa se intampla atunci cand institutiile statului sunt incapabile: ultima persoana ramasa in picioare este adesea un  jurnalist. Lucru care il face sa fie si prima persoana ucisa."

, scrie Matthew Caruana Galizia pe Facebook.

"N-am sa uit niciodata cum incercam sa deschid usa masinii, cum claxonul masinii inca se auzea si cum tipam la doi politisti care au venit cu un stingator sa-l foloseasca. Ei s-au uitat la mine: "Ne pare rau, dar nu putem face nimic", a spus unul dintre ei. M-am uitat pe jos, bucati din mama mea erau peste tot in jurul meu. Mi-am dat seama ca aveau dreptate: nu exista nicio speranta." 

Citeste mai multe pe 3dots.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si