Parintele voia ca aici sa isi construiasca o chilie si a inceput sa sape in stanca in anul 1943, in plin razboi, pe cand acesta vietuia la Manastirea Sambata. Dorinta tanarului (pe atunci) calugar era de a-si gasi un loc unde sa se retraga din lume.

Nu a lucrat singur, cum zic legendele, nici nu a sapat doar cu mainile, dar greul muncii tot el la dus, ca o penitenta autoimpusa, noteaza realitatea.net. In cele din urma, au reusit sa faca o scobitura in stanca, de inaltimea 1.65-1.75

metri si latimea de 0.80 metri.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Chilia nu a fost terminata, pentru ca dupa sapaturi, parintele a observant ca stanca incepe sa se fisureze si se infiltreze apa.Un alt motiv care a schimbat gandul parintelui e ca tot mai multi partizani incepusera sa se ascunda in Muntii Fagarasului.

"A renuntat pentru ca a constatat ca se infiltreaza apa. Parintele a renuntat la aceasta lucrare si din motivul acesta, dar si din teama de a nu se face o legatura gresita intre partizanii care se ascundeau prin acesti munti si el.

Parintele Arsenie Boca a fixat un loc socotit de retragere, care pana la urma nu a fost de retragere, nici pentru el si nici pentru altcineva, pentru ca e in apropiere o cabana turistica", a declarat Arhimandritul Teofil Paraian, potrivit evz.ro.

Acum, oricine

poate ajunge acolo. De la Manastirea Sambata sau de la complexul turistic din apropiere se ajunge acolo, dupa doua ore de mers pe jos, urmand marcajul: un triunghi rosu. Intre timp, chilia fost impodobita cu icoane si flori de plastic si s-a asezat o piatra de marmura ce aminteste de gandul lui de a vietui acolo.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si