Ei lupta sa ne arate ca pot fi la fel ca noi, chiar daca viata le-a pus inainte obstacole.....

Au nevoie, si avem nevoie...ca ei sa se integreze in societatea noastra macinata de prejudecati. Nu cer decat rabdare si...un strop de intelegere.
Iar unii dintre noi fac deja ceva.

Asa au luat nastere programe de socioterapie prin carei copiii cu nevoie speciale pot evolua si incep sa comunice, sa aiba activitati normale pentru varsta lor. Statul ii ajuta prin programe coordonate de psihologi, medici, profesori si...voluntari. Asa se intampla si la acesta scoala din Capitala, pentru 130 de copii.

Primaria Sectorului 5 finanteaza programul.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Cred ca pot reusi in viata!  Pentru ca ei au ceva ce noua ne lipseste "au capacitatea de a nu judeca", spune unul dintre profesorii care lucreaza cu ei. 

Realitatea de pe hartie ne intristeaza! In Romania, numarul copiilor cu nevoi speciale este in crestere.

Ileana Botezatu, DIRECT. CENTRULUI DE SANATATE MINTALA: "In cursului anului 2016 a existat un numar de aproximativ 3 mii de cazuri noi”.
Iar cand ajung la varsta majoratului....se lovesc de adevarul crud!

"Li s-a pus deja etichete", mai spune aceasta.

Ce pot face? Cum isi pot castiga existenta? Cum isi pot intemeia o familie? Ii accepta societatea asa cu sunt ei, speciali?!

Le ofera Romania locuri de munca si...macar un gram de respect?! Solutii...exista." Copiii cu nevoi speciale se afla in jurisdictia Minsiterului Sanatatii si Ministerului Muncii”, a mai precizat Ileana Botezatu.

Exista scoli profesionale unde merg si invata o meserie. Dar e nevoie si de schimbarea mentalitatii. Au nevoie ca noi sa-i intelegem si sa-i acceptam asa cum sunt. Impreuna...putem schimba ceva!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si