Imaginile pe care le vedeti au fost filmate de agentii care pazesc vagoanele cisterna pline cu produse petroliere. Pazesc, e un fel de a spune, pentru ca zeci de hotii ii ataca ori de cate indrazesc sa-i alunge. Nici cand apeleaza la politie n-au niciun succes. Disperati ca nimeni nu le da nicio mana de ajutor, agentii mi-au cerut mie ajutorul si m-au rugat sa nu spun nimanui despre faptul ca fac o investigatie in zona.

Ca sa ma convinga, mi-au aratat cum sunt atacati si fugariti zi de zi!

Dupa doua zile eram la fata locului. Am ramas pur si simplu socat de ce am vazut.

Zeci de persoane, barbati, femei si chiar copii, ataca ziua in amiaza mare vagoanele cistrerna care ies dintr-unul din cele mai mari depozite de combustibil din tara. E un adevarat furnicar. Hotii profita de manevrele pe care trebuie sa le faca mecanicul de locomotiva la iesirea din depozit si se reped cu totii sa deschida vanele vagoanelor cisterna. Stiu exact ce au de facut. Unii strang combustibilul in galeti, iar apoi strang totul in butoaie de zeci de litri. Acestea sunt colectate cu carutele.

-Hai dupa caruta!
-Hai dupa caruta, acum strang butoaiele! Hai, intoarce masina! Pana intorci masina, eu stau aici.

hai, eu stau langa ei. Ia, uite ce bice ii da calului!
-Uite in partea aia!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

-Ce aveti in butoaiele alea? Nimic?

-Nu-i vedeti ca fura? Fura combustibil! Pai, si nu le faceti nimic? Nu le ziceti nimic. Sunt acolo, uitati-i!

Nici angajatii de la Calea Ferata cu au niciun stres. De parca furtul ar fi ceva cat se poate de normal.

Intrebarile noastre ii fac pe hoti sa actioneze in graba. Unul dintre ei isi loveste copilul ca sa se miste mai repede.
-Hei, de ce dati in el?
-Auziti, acesta e furt, vad bidoanele pline. Acela e plin, vad. Dar oamenii acestia va lasa.
-Da, da.

In tot furnicarul, nimeni nu pare sa inteleaga faptul ca din vanele deschise continua sa curga benzina si motorina. dara de combustibil se intinde pana spre uriasul depozit. Nici nu vreau sa ma gandesc ce explozie ar provoca o tigara aruncata pe jos. Oamenii din jur au cu totul alte preocupari.

De undeva, din departare, suntem urmariti atent. Soferul si pasagerii unei masini de teren sunt foarte atenti la tot ce facem...

Ne urcam in masina ca sa evitam sa fim prinsi la mijloc.

Lumea din zona stie ca tot acest combustibil furat este vandut unor angrosisti. Tranzactiile se incheie peste drum de gara din Tiglead.

E imposibil ca politistii sa nu stie ce se intampla. Mai ales ca nu e vorba de un simplu furt, ci de o adevarata retea.  E clar ca cineva ii protejeaza pe hoti.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si