Proiectul privind declararea si ridicarea la nivel de sarbatoare nationala a zilei de 18 decembrie, ca Ziua Minoritatilor Nationale din Romani a fost adoptat cu 279 de voturi "pentru" si 4 abtineri.

Proiectul de lege prevede ca anual, cu prilejul sarbatoririi Zilei Minoritatilor Nationale din Romania, se organizeaza manifestari culturale dedicate acestei sarbatori.

"Autoritatile administratiei publice centrale si locale, precum si organizatiile neguvernamentale interesate pot acorda sprijin logistic si/sau financiar, pentru organizarea si desfasurarea manifestarilor dedicate sarbatoririi acestei zile", se arata in proiectul de lege, citat de Mediafax.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

in Romania, dreptul la identitate este unul dintre drepturile fundamentale consacrate de catre Constitutie. De asemenea, ziua de 18 decembrie este sarbatorita in fiecare an, asa cum prevede si Hotararea de Guvern nr. 881/1998 pentru declararea zilei de 18 decembrie Ziua Minoritatilor Nationale din Romania, putand vorbi de existenta unei traditi in acest sens, potrivit expunerii de motive.

Adunarea Generala a ONU a adoptat, pe 18 decembrie 1992, Declaratia cu privire la drepturile persoanelor apartinand minoritatilor nationale, etnice, lingvistice si religioase, au precizat initiatorii, in expunerea de motive, motivand astfel alegerea date de 18 decembrie.

Camera Deputatilor este for decizional.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si