Medicul din localitate le-ar fi explicat parintilor cum se combate epidemia, dar nu a anuntat Directia de Sanatate Publica, asa cum era obligat sa o faca. Parintii copiilor folosesc pentru despaduchere metode babesti. Alti parinti, care isi permit sa cumpere solutii speciale din farmacii, si-au curatat copiii de paduchi, dar s-au umplut din nou. Directorul scolii sustine ca paduchii nu sunt boala incurabila, dar recunoaste ca problema persista de 5 luni.

Cu zambetul pe buze, directorul scolii Rachitele recunoaste ca de la inceputul anului scolar a aflat ca elevii din scoala pe care o conduce au paduchi. Alexandra Rosu sustine ca doar in clasele V, VI si VII ar fi probleme cu insectele parazite, dar parintii copiilor o contrazic si spun ca si micutii de la gradinita ar avea probleme.

Medicul din Rachitele a refuzat sa stea de vorba cu reporterii nostri, motivand ca a facut ce a putut. Grav este ca medicul, care mai are putin pana la pensionare, nu a anuntat Directia de Sanatate Publica asa cum avea obligatia  in astfel de situatii. La scoala Rachitele nu este o problema izolata, acolo fiind o adevarata epidemie, un focar.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Contactat telefonic, vineri, directorul DSP Cluj ne-a comunicat ca este plecat. in urma acestui articol urmeaza controale la scoala Rachitele, iar reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Cluj trebuie sa ia masuri urgente pentru ca acei elevi sa scape de problemele actuale.

Nu se cunoaste cine a dus paduchii in scoala, dar medicii spun ca singura posibilitate de a scapa de paduchi este ca toti elevii sa fie tratati in acelasi timp si mentinuta o igiena riguroasa.

 

Sursa: Ziarulclujean


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si