Amplasata chiar in Cheile Argesului, langa localitatea Arefu si nu foarte departe de barajul de la Vidraru, cetatea de la Poenari a devenit celebra dupa ce s-a scris ca aici s-ar fi retras Vlad Tepes in incercarea de a scapa de urmaritorii turci. Obiectiv turistic de prima marime, cetatea dispune astazi de 1480 de trepte, la capatul carora poti ajunge sus, pe ziduri, acolo de unde privelistea este cu adevarat impresionanta.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Potrivit jurnaldearges.ro, in dorinta de a veni in sprijinul turistilor, Consiliul Judetean Arges intentioneaza sa realizeze un funicular ca varianta moderna de acces in incinta cetatii de la Poenari. "Cum varianta unei telecabine al cărei traseu să pornească de dincolo de râul Argeş a picat din cauza costurilor foarte ridicate, singura variantă de acces fezabilă pentru Cetatea Poenari a rămas aceea a unui funicular. Acesta va fi realizat după modelul funicularului din oraşul italian Bergamo şi va fi amplasat ceva mai sus de actualele scări.

Funicularul va avea capacitatea de a transporta 340 de persoane pe oră. În zona de picnic de la Poenari se va amenaja şi o parcare pentru cei care vor dori să urce cu funicularul. În acest an, Consiliul Judeţean va semna cu ADR Sud-Muntenia şi un contract de finanţare din fonduri europene pentru reabilitarea Cetăţii Poenari. În urma implementării acestui proiect, Cetatea Poenari va arăta exact ca în secolul al XV-lea, pe vremea lui Vlad Ţepeş, domnitorul care a construit fortăreaţa.
Conform unor calcule preliminarii, investiţia se va ridica la aproximativ 11 milioane lei"
, noteaza sursa citata. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si