Prin stimularea creativitatii copilului veti antrena inteligenta acestuia, insa acest lucru se face cu multa rabdare, dar si printr-un plan bine stabilit. Nu trebuie sa iti lasi copilul ore in sir in fata tabletei sau calculatorului, asa cum nu este indicat sa ii dai teme de realizat fara sa ii comunici de ce anume este important sa le faca.

Inca din primii anisori de viata, copiii sunt fascinati sa afle lucruri noi, sunt incantati sa descopere tot ceea ce ii inconjoara.

Pana si modul in care arata manutele lor, picioarele reprezinta lucruri extraordinare pentru acestia. De aceea, este bine sa ii oferiti copilului toate informatiile de care are nevoie pentru a descoperi si mai ales sa incercati sa il stimulati sa fie creativ.

Iata mai jos cateva trucuri pe care sa le ai in vedere pentru stimularea creativitatii copilului:

Incercati jocurile creative

Jucariile sunt minunate pentru copii, am putea spune ca reprezinta prietenii cei mai buni ai celor mici. Cu toate ca formele si culorile sunt incantatoare, se poate spune ca uneori jucariile trebuiesc alese de catre parinti si in functie de functionalitatea acestora. Desi poate ca ar parea curios, o jucarie poate sa faca minuni daca este aleasa cu multa grija de catre parinti.

Pe de o parte, este indicat ca jucariile sa fie alese in functie de varsta. Nu ii cumparati niciodata copilului piese foarte mici pe care sa le poata inghiti, mai ales atunci cand este foarte mic si isi doreste sa incerce.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Pe de alta parte, ar fi bine sa ii oferiti copilului acele jucarii care sa ii puna acestuia imaginatia in valoare. Un joc lego Duplo ar putea fi pentru copil o jucarie fascinanta si in acelasi timp ar putea contribui la stimularea creativitatii sale si la dezvoltarea functiilor sale cognitive.

Aceste jucarii lego Duplo sunt o alegere foarte buna pentru copii. Piesele lor sunt extrem de atragatoare, dar si foarte frumos colorate. Acestea sunt folosite de catre cei mici pentru a construi diverse figurine, masini sau chiar case, un adevarat univers. Prin lego Duplo il vei ajuta pe copil sa se dezvolte, sa descopere si asta pentru ca aceste piese colorate sunt exact ceea ce i se potriveste in toate perioadele de crestere.

Si tot la categoria jocurilor creative stau asezate si piesele de puzzle. Cu ajutorul lor copilul va descoperi imaginea de pe coperta jocului, punandu-si in acest fel imaginatia la incercare. Ati putea sa incercati sa descoperiti impreuna astfel de imagini, jocul cu parintii fiind cel mai iubit de catre copii.

Vorbiti-i mult si jucati-va impreuna!

Iata o alta regula pentru a avea rezultate bune in cresterea copilului. Cei mici simt nevoia sa vorbeasca si sa se joace cu parintii lor, fiind singurele persoane pe care le pretuiesc foarte mult. De aceea, este bine ca in fiecare zi sa faceti un plan de joaca si astfel sa incercati sa fiti aproape de copilul vostru.

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii: "Un apartament pentru ei pe credit, dar cu un avans destul de mare, 100 de mii de lire s-au dat atunci"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

De asemenea, ar fi indicat sa ii vorbiti foarte mult, sa ii raspundeti la toate intrebarile pe care vi le adreseaza si sa incercati sa identificati problemele prin care trece. In primii ani de viata, copilul va descoperi prin voi tot ceea ce il inconjoara.

Cititi-i povesti!

Lumea basmelor e minunata pentru copii. Imaginatia lor va trece dincolo de paginile cartilor si in acest mod ei isi vor descoperi inteligenta emotionala. Cu cat veti citi mai mult, cu atat copiii vor descoperi mai multe. Ar fi bine sa faceti un adevarat program de citit povesti, in fiecare seara, inainte de culcare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si