Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Covasna, peste 40 de pompieri militari, 25 de pompieri civili, 25 de jandarmi si 4 politisti intervin, miercuri seara, pentru evacuarea celor trei sute de localnici din Capeni ale caror locuinte sunt in pericol din cauza riscului  de rupere a digului de protectie care preia unda de viitura produsa pe Olt.

De asemenea, echipele de interventie evacueaza animale mici si asteapta sosirea camioanelor si microbuzelor de sprijin de la Mures si Bacau.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, au fost evacuate si trei persoane imobilizate. Acestea au fost transportate cu ambulante la spitalul din Baraolt.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Localnicii care nu se pot adaposti la rude sunt dusi la caminul cultural si la sala de sport. La nivel local s-a dispus evacuarea preventiva a aproximativ 300 de persoane din 130 de locuinte. Evacuarea populatiei se pune in aplicare prin dispozitie a primarului.

Decizia a fost luata de autoritatile locale si de prefectul judetului, de comun acord cu seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, pe baza informatiilor primite de la specialistii in gospodarirea apelor.

"Potrivit datelor furnizate exista posibilitatea ca digul de protectie din zona sa cedeze inainte de traversarea in totalitate a viiturii, care este prognozata pe o durata de circa 10 ore", precizeaza IGSU.

Ministrul afacerilor interne, Carmen  Dan, ajuns in zonele afectate de inundatii aflate la granita judetelor Covasna si Brasov.

In acest moment, elicopterul Ministerului Afacerilor Interne efectueaza un survol pentru monitorizarea in ansamblu a situatiei din zona respectiva.

Dupa realizarea acestei evaluari, ministrul va discuta cu autoritatile locale si reprezentantii structurilor MAI aflati in teren pentru gasirea celor mai adecvate solutii pentru protejarea vietii oamenilor si a bunurilor acestora.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si