Agentii de circulatie vor fi obligati de acum incolo sa noteze in procesele verbale durata masurilor luate fata de soferul pedepsit cat si temeiul legal in baza caruia i-a fost aplicata contraventia.

Judecatori ai Curtii Supreme au analizat, luni, un recurs in interesul legii facut de Curtea de Apel Ploiesti, referitor la valabilitatea proceselor-verbale de contraventie, prin care soferii primesc si sanctiunea complementara a suspendarii temporare a dreptului de conducere.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Concret, instantei i s-a cerut sa stabileasca daca este suficient ca in procesul-verbal de contraventie sa fie trecuta doar masura retinerii permisului de conducere sau trebuie sa fie inscrise, in mod expres, si masura suspendarii dreptului de a conduce, a duratei acestei masuri si temeiul legal.

Instanta a stabilit ca agentul de politie trebuie sa treaca in documentul de contraventie si celelalte mentiuni. in caz contrar, sanctiunea complementara a suspendarii dreptului de a circula este nula.

Curtea Suprema a ajuns sa judece aceasta problema dupa ce a fost sesizata ca in practica judecatoreasca au fost date mai multe solutii diferite.

Decizia actuala a instantei va fi obligatorie pentru toate instantele din Romania, imediat ce va fi publicata in Monitorul Oficial, noteaza cei de la Romania TV.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si