“V-ati lasa vreodata copiii singuri, prin padure si printre salbaticiuni, doar pentru a ajunge la scoala? Există in Vrancea doi copilasi pentru care drumul spre scoala reprezinta de fiecare data o aventura. Pentru a ajunge la drumul unde ii asteapta microbuzul scolar ei trebuie sa mearga 5 kilometri pe jos, printr-o padure, pe un drum care e plin de noroi si de bolovani”, ne-a povestit o tanara care a ajuns in cele doua sate Valcani si Ghebari din comuna Paltin, care sunt separate de lume.

Peisajul este unul spectaculos, insa oamenii de aici nu au putere sa se bucure de frumusetea locului. Sunt toti saraci si perioade lungi se hranesc doar cu ce produc ei in gospodarie, vara cu legume si fructe, iar iarna cu ce au pus la pastrat in camara, pentru ca in satele acestea nu exista nici un magazin, iar daca e zapada mare nici nu au cum sa se deplaseze pana la “drumul cel mare”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


“Peisajul este unul superb, dar de el se poate bucura doar un adevarat temerar. Noaptea nu poti sa mergi pe jos ca risti sa te intalnesti cu ursul, si cu o masina de teren drumul se face extrem de greu si asta pentru ca pamantul fuge la vale.

Drumul este in panta si sunt cateva curbe periculoase, unde s-a surpat si langa drum este o adevarata prapastie. Pentru ca rotile carutelor sa nu ramana blocate in namol, au fost pusi bolovani mari, numai ca pentru masini aceste pietre nu ajuta. Stiu ca asta vara, o familie care avea rude intr-unul din aceste sate a incercat sa ajunga cu masina si la mijlocul drumului s-a impotmolit. A trebuit sa se intoarca”, ne-a povestit tanara, care ne-a trimis si cateva imagini cu drumul care-i separa pe oamanii din Valcani si Ghebari de civilizatie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si