La 88 de ani ea s-a stins din viata, dar in urma ei au ramas toate actiunile sale din perioada comunista. Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a adus un omagiu si a lasat un mesaj in memoria celei ce a fost Doina Cornea.

"Am aflat cu profunda tristete despre disparitia doamnei Doina Cornea, una dintre cele mai importante voci ale disidentei anticomuniste. Aduc un omagiu personalitatii istoriei noastre recente care a fost Doina Cornea.

in anii grei ai dictaturii, Doina Cornea a infruntat regimul opresiv si a scris numeroase texte si scrisori pe care le-a transmis la Radio Europa Libera, a raspandit manifeste, a intrat in contact, in ciuda unor pericole de neimaginat astazi, cu ziaristi si a contactat personalitati ale lumii contemporane pentru a denunta abuzurile totalitarismului ceausist. A suportat cu darzenia care a caracterizat-o intotdeauna urmarirea, persecutia, anchetele si umilintele la care a fost supusa de catre Securitate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

A sustinut revolta muncitorilor brasoveni din 1987, iar in decembrie 1989 s-a alaturat, sub ploaia gloantelor, manifestatiei anticomuniste de la Cluj-Napoca. Dupa prabusirea comunismului, a ramas o voce autentica a societatii civile. Doina Cornea a intruchipat simbolul curajului si al rezistentei romanesti in timpul comunismului. Pentru multi romani, ea a fost vocea libertatii si sperantei noastre. Actiunile si demersurile in numele disidentei anticomuniste fac din Doinea Cornea o emblema a afirmarii rostului libertatii umane, iar pentru generatiile viitoare, imaginea civismului si a eroismului feminin.

Transmit condoleante familiei si tuturor celor care au cunoscut-o si au pretuit-o. Odihneasca-se in pace!", a transmis presedintele Romaniei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si