Si astazi se continua cautarile posibililor supravietuitori ai incendiilor devastatoare care au lovit Grecia. Localitatea Mati este aproape in totalitate distrusa, iar acolo si in imprejurimi au fost gasiti 81 de morti pana in prezent. Alte zeci de persoane sunt inca disparute si cateva sute sunt ranite. Rude disperate au aparut la televizor si au cerut ajutor. Altii au dat vina pe autoritati pentru acest incendiu cu cele mai multe victime din ultimele decenii din Grecia.

"Tatal meu a fost ultima persoana care a vorbit cu el, luni seara", a declarat pentru postul Skai TV Katerina Hamilothori, aflata in cautarea fratelui sau. Circa 300 de pompieri si voluntari au cercetat zona pentru a da de urma zecilor de persoane declarate disparute. Printre acestea se numara si doua fetite, surori, in varsta de 9 ani. In Atena, alte rude au incercat sa identifice cadavrele descoperite in acest infern. Majoritatea trupurilor neinsufletite gasite printre ruine sunt in mare parte carbonizate, iar identificarea lor este un proces dificil, dupa cum au precizat expertii.

"Va fi foarte dureros, vor urma identificarea... inmormantarile, si mai multa durere", a spus edilul din localitatea invecinata Pikermi.

"Ma tem ca numarul mortilor va creste", a adaugat primarul.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Cel putin 187 de persoane au fost ranite in incendiu, printre acestea numarandu-se 22 de copii. Potrivit evaluarii initiale, peste 300 de locuinte din zona vasta afectata de flacari au suferit pagube, majoritatea fiind complet distruse. O lunga lista cu masuri de sprijin anuntata de autoritatile guvernamentale nu este de ajuns sa diminueze durerea supravietuitorilor. "O picatura in ocean", titreaza pe prima pagina cotidianul Ta Nea.

" Acest lucru n-ar fi trebuit sa se intample, oamenii au pierit fara niciun motiv", a strigat o femeie in lacrimi catre ministrul Apararii, Panos Kamenos, care a vizitat Mati si alte cinci zone din apropiere afectate de incendiu. "Ne-ati lasat la mila lui Dumnezeu!", a acuzat ea.

Mati, o asezare aflata la mai putin de 30 de kilometri est de Atena, a fost una dintre zonele populare printre turistii locali, inclusiv printre pensionari, noteaza Reuters.

Incendiul a izbucnit luni, la ora locala 16:57 (13:57 GMT), insa nu se cunoaste deocamdata motivul care a dus la declansarea evenimentului. Flacarile s-au propagat rapid in localitate. Potrivit unor voci, forta vantului, padurea densa de pin, focul si panica au alcatuit o combinatie letala care a ingreunat evacuarea zonei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si