FuncTIile sale nu sunt inca bine inTelese, iar studierea sa in amanunt ar putea ajuta la crearea de noi tratamente pentru bolile cunoscute.

Cunoscut ca mezenter, noul organ se gaseste in sistemul digestiv si vreme indelungata medicii au crezut ca aceasta structura este formata din mai multe fragmente separate. Dar ultimele cercetari au aratat ca este vorba despre un singur organ.

Dovada reclasificarii organului a fost publicata la finalul anului 2016 in revista de specialitate "The Lancet Gastroenterology & Hepatology".

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

"Avem in corp un organ care pAna acum nu a fost recunoscut ca atare. Descrierea anatomica transmisa de-a lungul unui secol de anatomie a fost gresita. Acest organ este foarte complex si nu este nicidecum fragmentat. Este o singura structura continua", afirma Calvin Coffey, chirurg si cercetator la Spitalul Universitar Limerick din Irlanda, care a descoperit ca mezenterul este un organ.

Doar datorita acestor noi cercetari studenţii la medicina invaţa deja, de la finele anului 2016, ca mezenterul este un organ separat.

Chiar si cea mai cunoscuta serie de manuale de medicina, "Anatomia lui Gray", a fost actualizata pentru a cuprinde noua definiţie a mezenterului.

Este o foita a peritoneului, care inveleste si leaga intestinul de peretele posterior al abdomenului. In popor, mezenterului i se mai spune si prapur sau prapor.

Una dintre primele descrieri ale mezenterului a fost facuta de Leonardo da Vinci, dar timp de sute de ani acest organ a fost ignorat si considerat un apendice lipsit de importanţa.

in ultimul secol, doctorii care au studiat mezenterul au presupus ca acesta este o structura fragmentata, alcatuita din secţiuni separate, si – deci – fara importanta.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si