Sfantul Teodosie de la Brazi s-a nascut in tinutul Vrancei, iar mai apoi a devenit mitropolit, iar dupa ce a fost dat jos din functie s-a ocupat de reconstruirea Manastirii Brazi. Sfantul Teodosie de la Brazi a fost si rapit si chinuit zece saptamani, el dandu-si viata pentru credinta.

La cativa ani de la acel episod, in momentul in care tatarii au navalit la schitul Brazi, acestia i-au cerut Sfantului Teodosie sa le dea tot ce este de pret, iar cum acesta a refuzat, i-a fost taiat capul, Sfantul Teodosie dandu-si viata pentru credinta.

In continuare va prezentam Rugaciunea catre Sfantul Teodosie de la Brazi care ajuta enorm la indeplinirea unei dorinte mari si este bine sa fie spusa de fiecare data cand simti.

"Sfintite Ierarhe Teodosie, care de cununa muceniceasca invrednicindu-te, prin taierea cinstitului tau cap de catre pagani, pe cand te aflai la Manastirea Brazi din tinutul Vrancei, acum, impreuna cu ingerii locuind, te bucuri de marirea cea gatita sfintilor, nu ne uita pe noi, pacatosii, cei ce nadejde avand in puterea ta de mijlocitor catre imparatul Hristos, ca unul ce stai inaintea tronului Sfintei Treimi, tie cu credinta graim unele ca acestea:

Bucura-te, ca la Manastirea Brazi ai stralucit prin mucenicie!

Bucura-te, ca acel loc al muceniciei tale s-a facut cunoscut tuturor prin tine si, acolo, calugari si calugarite s-au nevoit cu nevointa cea bineplacuta lui Dumnezeu, pomenindu-te necontenit intre ctitori!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Bucura-te, ca, pentru credinta cea adevarata si pentru apararea sfintelor odoare ale bisericii, spre a nu le lasa prada nelegiurii, ti-ai jertfit viata!

Bucura-te, ca Dumnezeu a insuflat gand de evlavie ucenicilor tai, si Lavrentie episcopul ti-a pus piatra de marmura deasupra cinstitului tau mormant!

Bucura-te, ca o caramida pusa sub patimitorul tau cap, cu numele Teodosie inscris pe ea, te-a facut cunoscut urmasilor de peste ani!

Bucura-te, ca trupul tau, cazut sub ascutisul sabiei celei salbatice, s-a descoperit in vremurile cele mai de pe urma!

Bucura-te, ca te-ai invrednicit de proslavire din partea lui Dumnezeu, Care a dat gandul cel bun ieroschimonahului Dimitrie spre a cauta in pamant, unde, sapand, a gasit piatra de marmura a mormantului tau si caramida cu inscrisul de pe ea, pe care era asezat capul tau cel desprins de trup, ca si intreg trupul tau!

Bucura-te, ca si prin moarte s-a aratat intreaga ta smerenie, caci capul asezat cu gura in jos pe caramida, arata ca mereu ai avut fruntea plecata spre pamant, rugandu-te cu caldura ca si vamesul: „Dumnezeule, fii milostiv mie, pacatosului!”

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Bucura-te, ca prin randuiala dumnezeiasca s-a facut lucrarea de dezgropare a cinstitului tau trup, dupa mai bine de o suta cincizeci de ani si cu sobor de preoti in cantari duhovnicesti a fost pus in paraclisul de taina din pestera Manastirii Brazi, unde se savarsea Sfanta Liturghie pana nu demult!

Fericindu-te pe tine, mult nevoitorule si mult rabdatorule Mucenice Teodosie, ne cucerim si zicem: Roaga-te pentru noi, cei ce facem cu dragoste pomenirea ta si ne intarim duhovniceste de lucrarea ta in pamantul scumpei noastre Patrii si in ogorul Sfintei noastre Biserici Ortodoxe Romane.

Bucura-te, Mucenice Teodosie! Amin!".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si