Florile raman optiunea perfecta atat in materie de cadouri, dar si in ceea ce priveste accesorizarea casei. Ornamentele florale pot infrumuseta orice locuinta, adaugand un plus de culoare si de energie spatiilor in care sunt asezate. Alegerea plantelor pe care le utilizam pentru a imbogati designul interior trebuie sa se faca tinand cont si de membrii micuti ai familiei si totodata si de animalutele de companie. Anumite flori pot avea efecte negative pentru sanatatea lor, de aceea este mai bine sa le evitam.

Asadar, afla care sunt cele 5 flori non-toxice pentru copii si animale, ideale pentru decorarea casei!

Craciunita

Categorisita adesea drept una dintre cele mai splendide aranjamente de Craciun, Craciunita este o floare extrem de sigura pentru un mediu in care se dezvolta un copil sau in care exista un animal de companie. Desi isi are originea in Brazilia, aceasta poate creste foarte bine in locuintele noastre, chiar fara sa aiba nevoie de conditii speciale. Fiind o planta suculenta, nici macar nu are nevoie de o atentie speciala pentru a se dezvolta.

Violeta de Parma

Saintpaulia sau Violeta de Parma este o planta nativa din Africa, ce se diferentiaza prin forma frunzelor lung-petiolate si a florilor dar si prin coloritul lor deosebit. Datorita designului lor dar si a faptului ca nu afecteaza calitatea aerului, violeta de Parma este o optiune ideala pentru decorarea interiorului unei case.

In plus, aceasta floare este si foarte usor de intretinut.

Trandafirul pitic

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Trandafirii pitici pot fi definiti ca un soi hibrid, folosit foarte frecvent pentru decorarea balcoanelor dar si a spatiilor interioare. Diversitatea cromatica ofera multiple posibilitati de alegere, iar faptul ca nu dauneaza in niciun fel sanatatii copiilor si a animalelor reprezinta un mare atuu si totodata un motiv important pentru care sa ii alegi. Trandafirul pitic se gaseste in ghivece sau in buchete de flori si reprezinta, in acelasi timp, un cadou ideal pentru orice gazda. Vrei un pont util? Aseaza-le pe pervaz daca ai ferestrele orientate catre sud, deoarece violetele iubesc lumina naturala.

Arborele de Jad

Arborele de Jad este cunoscut drept planta norocului, fiind o planta decorativa despre care se crede ca are puterea de a aduce prosperitatea in casa celui care o ingrijeste. Pe langa aceasta semnificatie imprumutata din tehnicile Feng Shui, inca un motiv in plus sa folosesti arborele de Jad pentru a-ti infrumuseta locuinta este ca planta nu este toxica pentru copii si animalute. Pe langa toate acestea, este important sa mentionam ca Arborele de Jad nu necesita o atentie deosebita din punct de vedere al intretinerii sale.

Planta Paianjen

Planta Paianjen se distinge prin frunzele sale lungi si subtiri, cu dungi albe. Clorophtyum comosum, dupa denumirea sa stiintifica este o planta decorativa extrem de intalnita in locuinte. Conform NASA, Planta Paianjen a fost desemnata drept una dintre florile care purifica aerul din locuinta, eliminand substantele nocive.

Pentru un plus estetic, expune planta Paianjen in vase suspendate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si