În fiecare an, la 29 octombrie, Republica Turcia îşi sărbătoreşte ziua naţională, în acest an marcându-se 95 de ani de când ţara a fost proclamată republică. Luni seara, la Ateneu a fost organizată o gală de excepţie.

OSMAN KORAY ERTAS- AMBASADORUL TURICIEI LA BUCUREŞTI: "Ne bucurăm că putem trăi în România, în Bucureşti şi în Constanţa, în Cluj, Iaşi, unde şi avem această sărbătoare.

Turcii şi românii au o legătura apropiată de prietenie, ne ştim de foarte mulţi ani, avem multe lucruri în comun şi mă bucur că pot fi ambasadorul Turciei în România."

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Turcia este un stat cu o istorie bogată, fiind în prezent o îmbinare reuşită între tradiţionalism şi modernism, locul în care culturile Europei şi Asiei se întâlnesc şi se îmbină în mod armonios. Departe de meleagurile natale, membrii comunităţii turceşti recunosc că dorul de ţară nu le dă pace, însă România a reuşit să le "intre" la suflet.

ERCAN COLMEKCI- OM DE AFACERI: "Suntem foarte bucuroşi că suntem în România, că putem petrece aici frumos o zi foarte importantă pentru noi.

Aici suntem foarte bine priviţi şi aş dori să rămână aşa toată viaţa, şi ne dorim să fim cât mai apropiaţi."

OZKAN TEZEL- OM DE AFACERI: "Relaţia dintre turci şi români este una foarte apropiată. Din punct de vedere geografic nu suntem departe unii de ceilalţi, cultura este aproape asemănătoare. Şi aici ne simţim ca acasă! Suntem foarte mândri, şi sărbătorim cu mândreţe cei 95 de ani şi cred că Republica noastră va dăinui pentru totdeauna."


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si