Joi, 15 noiembrie, a fost grevă de avertisment la metrou. Astfel, trenurile nu au circulat 2 ore, de la ora 4:00 la ora 6:00.

Nemulţumirile angajaţilor sunt legate de salarii, astfel că s-a solicitat o creştere salarială cu 42%.

Sindicaliştii ameninţă că dacă nu le sunt îndeplinite cerinţele, luni, 19 noiembrie, vor intra din nou în grevă

cu un program prelungit.

Grevă la metrou: cum ar putea circula metrourile începând de luni?

Dacă sindicaliştii intră în grevă, metrourile ar putea circula doar după ora 16:00, ceea ce ar fi un dezastru pentru bucureştenii care depind de acest mijloc de transport pentru a ajunge la serviciu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a afirmat, miercuri seară, că greva nu este "pentru bunăstarea muncitorilor de la Metrorex, această grevă este pentru conservarea privilegiilor pe care de mai bine de 15 ani le au comercianţii din staţiile de metrou".

El a spus că negocierile privind contractul colectiv de muncă au început cu câteva luni în urmă, iar "principala, prima şi nenegociabila revendicare a fost creşterea salariului cu 42%", în condiţiile în care în ultimii patru ani salariile din Metrorex au crescut în fiecare an.

El a susţinut că salariul mediu brut lunat variază în Metrorex, acesta fiind de 7.300 de lei pentru personalul tehnic, 8.000

de lei pentru mecanici şi 5.300 de lei pentru cei care lucrează noaptea, adăugând că, pe lângă salarii, angajaţii Metrorex au şi "beneficii" precum tichete de masă de 12 pe zi, decontarea a 75% din valoarea biletelor de odihnă, decontarea a 50% din costul abonamentelor pe calea ferată şi rutier, decontarea de 99% la un hotel din Buşteni care este al sindicatului, permise CFR.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si