Toţi au venit să îi aducă un omagiu celui care a fost mentor pentru generaţii de muzicieni.

A fost multă suferintă în sufletele celor care l-au condus ieri pe ultimul drum pe Romeo Tălmaciu, Romică, asa cum îi spuneau prietenii. Dar, cel mai mult a plâns familia. Copiii, sotia, mama celui care ne-a părăsit atât de tânăr au plâns ieri cumplit după iubitul lor fiu, sot, tată.

La 62 de ani, Romeo Tălmaciu mai avea multe de spus, avea încă destule pagini de istorie care urmau să fie completate cu povesti frumoase. La momentul în care sicriul cu trupul neînsufletit al iubitului profesor a intrat în biserică, sotia acestuia s-a prăbusit. Lesinase de durere, de orele multe de nesomn si suferintă. A fost purtată pe brate în biserică de către copii, de oamenii din jur, fiind chemat un echipaj de Ambulantă. "Este atât de multă lume în curtea bisericii, încât gândul mă duce la noaptea de Paste, a Învierii. Plângem cu totii un om deosebit. De sâmbătă seara, de când Prea-Sfintitul Ignatie a venit la căpătâiul celui pe care îl conducem astăzi pe ultimul drum, tinerii l-au plâns întruna. Îi văd si azi, aici, cu lacrimi în ochi. Sunt oamenii pe care profesorul Tălmaciu i-a ajutat să cânte pe marile scene ale lumii.
Profesorul Romeo a avut acest dar, de a-i bucura pe cei din jur"
, a spus protopopul de Vaslui, preotul Adrian Chirvasă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Şi mai mulţi elevi ai profesorului au venit să îşi ia rămas bun de la el. Şi autorităţile din Vaslui au fost la ceremonii.

Acum, la moartea lui, cetăţenii cer ca Romeo Tălmaciu să fiu făcut cetăţean de onoare al oraşului.

Sursă Foto: vremeanoua.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si