Mama copilului are 15 ani şi a născut după doar 32 de săptămâni de sarcină.

Potrivit publicaţiei The Sun, în spital nu existau incubatoare disponibile şi se presupune că personalul ar fi improvizat unul. Mătuşa copilului, Scarlett Pasabare, consideră că au fost folosite lumini mult prea puternice. Arsurile celui mic i-au provocat moartea.

„În condiţiile în care copilul era născut prematur ni s-a spus că este nevoie de un incubator dar spitalul nu avea niciunul disponibil.

Nici în alte centre medicale nu existau locuri libere. Am văzut braţul ars al copilului şi i-am auzit strigătele de durere. Ni s-a spus că luminile din incubatorul improvizat l-au ars.” a spus tânăra mămică.

Când medicii au observat leziunile, au încercat să transfere nou-născutul într-un alt spital, dar totul era ocupat. Ei au reuşit să trimită copilul la un alt centru medical, dar a încetat din viaţă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Cazul a uluit comunitatea locală și a subliniat condițiile stricte în multe dintre centrele de sănătate din Bolivia după ce președintele, Evo Morales, a introdus un nou model universal de asistență medicală.

 

 

SURSA

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si