De cele mai multe ori, apelurile se dovedesc a fi cazuri banale. Ministerul Sanatatii si Departamentul pentru Situatii de Urgenta au lansat o campanie prin care vor sa atraga atentia ca un telefon dat abuziv la 112 poate ucide.

Apelarea abuziva a numarului de urgenta 112 aduce mari probleme salvatorilor. Din cauza volumului mare de munca, risca sa nu mai ajunga la cazurile cu adevarat grave.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Ceartă în familie sau răzbunare mafiotă? Soția unui gardian de la Penitenciarul Rahova a fost găsită cu răni pe maini și pe față

Anul trecut, in Romania, numarul 112 a fost apelat de mai mult de 12,7 milioane de ori.

Dintre aceste aproape 13 milioane de apeluri, jumatate s-au dovedit a fi situatii banale, care nu le-ar fi pus pacientilor vietile in pericol.

Cand dai un telefon si spui ca a cazut si este inconstient si te duci acolo si gasesti persoana ca sta si te asteapta, uneori chiar si cu bagajele ca vrea sa mearga la spital si dincolo avem un alt caz care intr-adevar este grav si ajungem la el mai tarziu, inseamna ca cineva a comis o crima aici, pentru ca a exagerat si a mintit la telefon.

Autoritatile atrag atentia ca in astfel de situatii trebuie sa folositi serviciile medicului de familie sau sa va prezentati singuri la camerele de garda ale unitatilor spitalicesti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si