Candida auris este o ciupercă extrem de periculoasă care opune rezistență la medicamente. În ultimii cinci ani, infecția a afectat o unitate neonatală din Venezuela, un spital din Spania, o unitate de terapie intensivă dintr-un spital din Marea Britanie, dar și centre spitalicești din India, Pakistan și Africa de Sud.

Recent, ciuperca a ajuns și la New York, New Jersey și Illinois și urmează ca Centrele Federale pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA să ia măsuri şi să adauge candida auris pe lista "ameninţărilor urgente".

Citeste si: La Istanbul a fost inaugurat cel mai modern aeroport din lume! Cum arată locul de unde pot pleca zilnic peste 2.000 de curse aeriene!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

În luna mai, un bărbat a fost internat pentru intervenții chirurgicale abdominale și un test de sânge a arătat că fusese infectat cu o infecție misterioasă, fiind izolat rapid în unitatea de terapie intensivă. După 90 de zile, omul a murit, însă candida auris nu.

Potrivit testelor, ciuperca invadase fosta cameră a bărbatului, iar spitalul a recurs la un echipament special de curățare și schimbări radicale pentru a o eradica.

Germenii rezistenţi sunt adesea supranumiţi "super-gândaci", dar acest lucru este simplist deoarece aceştia nu sunt periculoşi pentru toată lumea. În schimb, ele sunt letale pentru persoanele cu sisteme imunitare slăbite, în special nou-născuţii şi vârstnicii, fumătorii, diabeticii şi persoanele cu tulburări imunitare care iau steroizi, ceea ce influenţează apărarea organismului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si