Lucian Manea, un impatimit al muntelui din Brasov, este de negasit dupa ce a fost intr-o expeditie pe muntele Elbrus, din Rusia. Barbatul de 50 de ani a urcat la viata lui pe Mont Blanc si Kilimanjaro. Acum, fratele lui Lucian vrea sa organizeze o expeditie de cautare, impreuna cu alpinisti romani si rusi.

E greu de descris durerea Laurei Manea, femeia care nu mai stie nimic despre sotul ei din luna octombrie a anului trecut.

Singura, a ramas sa-si creasca cei trei copii, doi baieti gemeni, de opt ani, si o fetita de 12 ani.

Mare iubitor de munte, Lucian Manea a plecat sa cucereasca Elbrusul, situat in sudul Rusiei, si care este cel mai inalt munte din Europa. (scriem pe ecran Elbrus- 5.642 m). Pe 7 octombrie, brasoveanul a plecat din Bucuresti spre Mineralny Vody, aeroportul cel mai apropiat de munte. (!! Pe ultima bucata de text harta de la Bucuresti spre Mineralny Vody!!). Doua zile mai tarziu a inceput ascensiunea.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| O mașină a fost atacată cu parul în Vâlcea! Scenele de groază au fost filmate de un martor

Urcarea a inceput cu telecabina de la 2400 la 3700 de metri altitudine. Restul drumului a fost facut pe jos. In timpul expeditiei, s-a imprietenit si cu un alpinist rus. Si-au propus sa urce pe varf impreuna si au reusit sa-si atinga scopul.

La intoarcere, Lucian a ramas in urma iar noul sau prieten l-a asteptat la un refugiu, insa in zadar. Din 12 octombrie, brasoveanul a fost dat disparut. In ciuda eforturilor salvamontistilor rusi, Lucian nu a fost gasit nici pana in ziua de azi.

De acolo, nimeni n-ar fi putut sa-l auda pe Lucian daca striga dupa ajutor si nimeni nu l-a vazut alunecand. De peste sase luni, cei doi baieti gemeni, fetita si sotia lui Lucian il asteapta acasa pe capul familiei. Viata lor parca nu mai are sens de cand barbatul a disparut.

Pentru ca povestea sa aiba un deznodamant, un grup de alpinisti romani si rusi vor pleca in cautarea lui Lucian. Pentru asta este nevoie de bani, iar apropiatii brasoveanului au pornit o campanie de strangere de fonduri. Este nevoie de 6400 de euro pentru a pleca in expeditie.

Banii vor fi folositi pentru biletele de avion, viza, echipament special, dar si pentru a ridica un elicopter care sa survoleze zona unde se presupune ca Lucian a disparut.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si