La vârsta de opt ani, Irina Maria Aldea a suferit un accident vascular care aproape a ucis-o.

Din acel moment, la fiecare trei luni, a mers în Italia pentru a primi tratament, pentru că în ţară medicii nu au reuşit să îi găsească un tratament pentru diagnosticul ei: trombofilie severă cu deficit de factor V Leiden.

Costurile tratamentului, o dată la fiecare trei luni, se ridică la 10.000

de euro, iar familia ei trebuie să îl suporte pentru că statul român a refuzat, din nou, să o ajute să trăiască.

Citeste si: Bogdan şi Nicu au murit spulberaţi de TIR pe A1! Cei doi reparau mașina pe banda de urgență

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: A murit românul bătut şi incendiat într-o gară din Italia

Citeste si: Zeci de copii au filmat moartea unui coleg de şcoală! A fost bătut și înjunghiat până s-a stins

'Din 2015, Irina nu a mai ajuns în Italia. Nu mai poate picta. Nu mai poate scrie. Abia dacă se mai poate ridica din pat. În aprilie 2019 a fost diagnosticată cu o formaţiune oasoasă craniană frontală, iar în iulie a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, tumora neputând fi extirpată deoarece este puternic vasculariztă.

Singurul răspuns pozitiv pentru ca tumora să fie înlăturată a venit din Istanbul.

Costurile ajung la aproximativ 12.000 de euro. Şansa la o viaţă normală, pentru Irina, înseamnă astăzi câteva mii de euro pe care părinţii ei nu mai au efectiv de unde să îi scoată. Nu merită şi nu trebuie lăsată să treacă singură prin tot chinul ăsta doar pentru că a avut ghinionul să se nască într-o ţară care îi îngroapă sau îi alungă pe cei mai buni dintre locuitorii săi. Un leu înseamnă o şansă, un share înseamnă o şansă. Contul umanitar este deschis la BCR pe numele ALDEA IRINA MARIA- RO61RNCB0022140869840001', se arată într-un anunţ postat pe Facebook de Ioana Tisler şi distribuit de sute de oameni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si