Situaţia a degenerat aseară, când demonstranţii au invadat pur şi simplu aeroportul internaţional El Prat. Romanii cad astfel victime colaterale in lupta separatiştilor catalani cu justiţia care le-a condamnat liderii la închisoare.

Dan Alexandru Ivașcu, român din Barcelona: Au blocat autogara cea mai importanta din Barcelona. au fost anulate peste 110 zboruri, trenurile nu au circulat.

Protestul care incepuse pasnic pe Aeroportul international din Barcelona a luat o turnura radicala in momentul în care demonstrantii au incercat sa intre cu forta intr-un terminal.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Imagini terifiante de la protestele din Barcelona

Poliţiştii şi jandarmii nu au stat la discutii: au folosit bastoane de cauciuc, tunuri cu apă şi gaze lacrimogene in incercarea de a-i opri.

Zeci de persoane au fost ranite, peste 100 de zboruri au fost anulate şi sute de persoane au rămas blocate în aeroport în aşteptarea unui avion care sa poata decola.

Haos a fost şi în restul oraşului. Străzile blocate de mulţimea care protesta pentru eliberarea liderilor catalani au facut imposibila deplasarea vreunui mijloc de tansport.
Romanii stabiliti in Barcelona descriu ziua ca pe una extrem de grea atât pentru ei, cat si pentru turisti!

Mărturiile românilor după protestele din Barcelona

Delia Popa, româncă stabilită în Barcelona: Si in imprejurimi, in toata catalonia, s-a manifestat, au dat foc, au incercat sa opreasca circulatia pe toate arterele din Catalonia.



Miile de separatisti catalani au iesit in strada sa razbune condamnarea la 13 ani de inchisoare a celor 9 lideri.

Pedeapsa vine dupa ce, in 2017, acestia au organizat un referendum prin care se urmarea declararea independentei Cataloniei fata de Spania.

DELIA POPA: De aproximativ un an se traieste intr-o tensiune continua din cauza evenimentelor petrecute in toamna anului trecut.

Citeste si: Proteste violente în Barcelona, după condamnarea liderilor catalani. Atenționare de călătorie MAE

In aceste conditii, Barcelona nu mai este o destinatie turistica zilele acestea. Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe românii, care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Spania, că si in urmatoarele zile pot avea loc alte proteste care să afecteze traficul aerian, rutier și feroviar, atât în zona Barcelonei, cât și în apropiere.
Cine se afla in pericol poate sa solicite asistenta consulara pentru orice urgenta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si