Cea de-a treia noapte de proteste a fost si cea mai violenta de pana acum. În anarhia declanşată pentru obţinerea independenţie regiunii, catalanii au apelat la brutalitate, acid sulfuric si cocktailuri Molotov.

Roxana locuieşte chiar pe strada unde au fost cele mai multe incendii puse de catalani şi ne povesteşte noaptea de coşmar: „O să ardă maşina, o sa explodeze una dintre maşini.

Mai sus arde, toate containerele ard, toate străzile ard”.

Citeste si: Protestatarii din Barcelona nemulţumiţi de condamnarea liderilor separatişti catalani au incendiat miercuri maşini şi au aruncat cu sticle cu benzină în poliţişti, escaladând astfel violenţele

 

Barcelona, oraș interzis. Mărturiile românilor din oraș

Protestatarii au incendiat masini si au aruncat cu petarde si pietre spre fortele de ordine iar politistii au ripostat- in apararea lor- cu gloante oarbe.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Roxana: „Aleargă vecinii să-şi salveze maşini. Uite salvează maşina. E disperat omul pentru că e maşină nouă şi e arsă”.

Iar numarul manifestanţilor este tot mai mare de la o zi la alta, la fel si pericolul. Veniţi din mai multe orase catalane, protestatarii strâng rândurile pe strazile Barcelonei mai hotarati ca niciodata sa-si apere liderii. Vor fi şi mai mulţi mâine cand a fost declarată grevă generală în regiune.

In continuare, sunt blocate cai feroviare si sunt deviate trasee rutiere din cauza manifestanţilor care invadează străzile.

Doru Roşu detine un magazin alimentar in Barcelona si spune ca din cauza protestelor nu i-a mai fost livrata marfa. Românii stabiliti în Barcelona se tem de ceea ce urmeaza.

Doru Roșu: Se aude ca maine, cand este greva generala, o sa fie 1 milion de persoane si nu stim ce se va intampla.

Furia manifestantilor s-a nascut in urma condamnarii la 13 ani de inchisoare a 9 dintre liderii separatisti catalani in urma referendumului pe care acestia l-au organizat in mod ilegal pentru a declara independenta Cataloniei de Spania.

Citeste si: VIDEO| Imagini terifiante de la protestele din Barcelona

Protestele au inceput luni cand manifestantii au dat navala in aeroportul international ,,El Prat". Nu mai puţin de 100 de oameni au fost răniţi atunci, iar zeci de zboruri anulate.

Barcelona, oraș interzis. Atenție la cursele aeriene!

Maine este anuntata o greva generala in Catalonia, Barcelona declansata de doua sindicate. Iar TAROM preconizeaza blocari si intarzieri in trafic si aeroport.

Le este recomandat pasagerilor sa ajunga in aeroport cu 2 ore si jumatate mai devreme si mai ales- sa verifice informarile cu privire la situatia zborurilor.

Maine sunt 5 curse la plecari si alte 5 curse la sosiri pe ruta Bucuresti Otopeni- Barcelona- El Prat.

Si la inceputul acestei saptamani au fost intarzieri pe aeroport din cauza protestelor violente declansate de separatisti din Catalonia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si